Monday, June 21, 2010

lawak berapa bulan?

gambar hiasan


Seorang wanita yang sedang hamil 8 bulan pergi ke sebuah bank untuk membayar hutang tunggakan rumah selama 3 bulan. Setelah mendapatkan giliran di kaunter bank, pegawai bank bertanya tentang jumlah yang ingin dibayarnya.

"Berapa bulan, Puan?"

Dengan tersipu-sipu malu wanita itu menjawab.

"Dah masuk lapan bulan nii.." sambil mengusap-usap perutnya.



ulasan: terlalu excited bila nak menerima cahaya mata..


39 comments:

akuanakpahang said...

Hehehehe malu juge jadi gitu yeek.. kemaruk nak beranak laa tu...keje di kaunter nei macam2 hal.

Tirana said...

hehehe..sepatutnya officer yang kat kaunter tu buatlah ayat pertanyaan yang penuh. Main sekerat2 macam tu..sapa2 pun boleh salah faham..hehehe

Abd Razak said...

Salam...

Excited sangat sampai tersalah jawapan..:)

ahmad humairi said...

salam,

memang dia nak melawak tu....
pegawai bank ngan oang 8 bulan tuuu.

melatidaisy said...

salam,

hehe..lawak..confirm trgelak officer kt kaunter tu.. excited seorg ibu :)

Idalara said...

Jawapan yang tidak salah dari bakal ibu yang tengah excited nak timang anak..

mesti muka pegaawai tu jadi blurrr..

ikan emas said...

ntah-ntah memang 8 bulan kot !


hutang bank laa..!!
nak cover la konon .


p/ ada juga yg dok sorok-sorok perut yg dah 8 bulan

Rozali said...

Assalamualaikum Penjejak Maya

ada ke duitnya nak bayar sampai 8 bln


Wassalam

kak Erna said...

penjejak maya..akak juga terasa malu bila membacanya..benar ke terjadi..atau sekadar hiburan..

ckLah said...

He..he...lawak..

zulkbo said...

salam..
kesiannya
ambik la hati
jangan malukan
pompuan ngandung
cian dia..he he

Afida Anuar said...

Salam penjejak maya...hehe..lawak ..
sebenarnya saya pun pernah mengalami, tapi bukan kes berapa bulan la..kes lain...hahahha..

maluuu betull bila orang tanya lain, kita jawab lain...hehehe

Cik Amy Sensei said...

hanya senyum..

piewahid said...

hehehe
tumpang gelak aje lah...:)
tq menceriakan!

sahromnasrudin said...

hahahah..cara tanya yg tak begitu bujak huhuhuh

Qaseh said...

ye la soalan xjelas..mesti la jadik mcm tu..

makcik.shima said...

jenuh la nok bayo bil sampai 8 bulan... :D

LIPISLADY said...

Sallam, hehehe...lawok bete...

penjejak maya said...

w/salam lipislady,

boleh jadi kisah benar tu hehe..

penjejak maya said...

makcik.shima,

8 bulan tu dalam perut pompuan tu la ..

penjejak maya said...

qaseh,

betul tu soalan kena jelas dengan situasi semasa hehe..

penjejak maya said...

sahromnasrudin,

kekadang tu ayat berapa bulan tu skema bagi pegawai bank masa bertanya..

maiyah said...

muehehe.. mmg excited tuh..

penjejak maya said...

piewahid,

moga ceria sentiasa..

penjejak maya said...

maiyah,

semua bakal ibu akan excited sebegitu except yg hamil luar nikah tu hehe..

penjejak maya said...

cik amy sensei,

senyuman membawa bahagia..

penjejak maya said...

w/salam afida anuar,

kalau malu nyorok la muka tu kan mana-mana dulu ye hehe..

penjejak maya said...

w/salam zulkbo,

sebab pompuan mengandung ni skripnya selalu sama je kekawan tanya berapa bulan bila due date hehe..

penjejak maya said...

cklah,

ada tak pengalaman macam tu hehe..

penjejak maya said...

kak erna,

kebenaran cerita ni hanya mereka yang pernah mengalami je tau hehe..

penjejak maya said...

w/salam rozali,

jarang ade orang nak bayar tunggakan sampai 8 bulan silap hari bulan kena sita dengan bank..

penjejak maya said...

ikan emas,

banyak nak kena bayar tu hehe..

penjejak maya said...

idalara,

ibu mana yang tak excited apatah lg kalau yang mengandung tu anak pertama..

penjejak maya said...

w/salam ahmad humairi,

pegawai bank tu nak masuk raja lawak tapi boss dia tak bagi hehe..

penjejak maya said...

w/salam melatidaisy,

dia gelak dalam hati je nak jaga juga hati ibu mengandung tu hehe..

penjejak maya said...

w/salam abd razak,

patutnya fikir dulu tak kan seperamah tu pegawai bank nak tanya tentang kandungan tu..

penjejak maya said...

tirana,

yela pegawai bank tu pun satu hal buat orang keliru sahaja tapi mesti malu juga pompuan tu nanti ..

penjejak maya said...

akuanakpahang,

mesti pompuan tu tak pegi bayar lagi kat bank tu malu dengan pegawai bank tu hehe..

relevan said...

Parah ni..