Wednesday, July 7, 2010

coretan..

gambar tempelan

Sudah lebih 3 bulan usia blog penjejak maya. Tapi kini tak lagi serajin dulu. Masa awal tu setiap hari ada saja entri baru. Benarlah kata orang kalau nak berblog ini perlukan iltizam jua. Kagum juga pada sahabat-sahabat yang mampu menulis 2-3 entri sehari. Saya pun tak dapat singgah pada blog setiap follower. Tapi prioriti tentulah pada sesiapa yang berkunjung ke blog pm. Selebihnya kalau ada masa singgahlah nanti. Sebenarnya saya juga perlu rajin singgah ke blog sahabat kalau nak mengharapkan orang singgah blog saya ni. Ibarat kata kalaulah sahabat saya pernah bertandang berkali-kali ke rumah saya. Padahal saya tak pun bertandang ke rumahnya barang sekali. Kemungkinan sahabat saya tu dah tak datang lagi. Walaupun rumah saya ni ada swimming pool lagi.

ulasan: rumah saya tiada pun swimming pool tapi tak jauh dari sini ada la tempat ala-ala swimming pool tu hehe...

70 comments:

Abd Razak said...

Salam...

Moga sihat hendaknya..

Memang di awalnya mula berblog sangatlah excited, lepas tu ianya akan menurun. Saya taklah aktif sgt seperti orang lain hanya mampu buat dua N3 dalam seminggu.

Yunus Badawi said...

Tempat mcm swimming pool yg milik IWK tu saya tak nak hahaha

Yunus Badawi said...

eh hari saya firstlah kat sini. Yezza!!

zulkbo said...

salam..
lakukan jika terdaya
tiada paksaan..moga
ukhwah berpanjangan..
selamat berblogging

sayangsayangibu said...

kadang sya terdetik juga nak tamatkan blog...

sayangsayangibu said...

kadang sya terdetik juga nak tamatkan blog...

ahmad humairi said...

salam,

layan je kerajinan tuu...

Azmiezas said...

Betul tu..kita kena menziarah umah kenkawan, baru dapat ramai kawan..tak gitu?..

maslinamansor said...

salam ziarah,
saya pun teruja bila tegok ada blogger yang boleh post lebih 3 kali sehari... hehehe

sahromnasrudin said...

formula PM tue tepat sekali..kne hargai mrk yg hantar komen dahulu berbanding follower kerana bukan semua folooweerr akan dtg semula jenguk blog tp yg anta komen tue lah yg setia melawat blog PM..KEEP IT UP ;-)

Ain said...

sama la dengan rumah saya....

laut yang terbentang luas ada la...

hehehe...

akuanakpahang said...

Yang jauh kita dekat-dekatkan yang dekat kita mesra-mesrakan. Sselamat berblog. Jangan malas-malas hehehe.

Cik Amy Sensei said...

testing jabbb...ehehe

nadz said...

assallamualaikum,
Salam ziarah.
Semuga tuan rumah sentiasa ramah,Sahabat tetap akan berziarah kalau pun tak ada swimming pool..

Pn Kartini said...

Salam..:)
Dulu mmg rajin & excited jekk nak buat n3..hinggakan ada sorang blogger tanya"aKak marathon ke ni??"..:)
Tapi sekarang...aduhaii..:)
Tapi at least..
masih ada n3nya...:)

kak Erna said...

PM..jangan paksa diri..kena cari masa juga..akak memang belum pernah buat n3 lebih dari satu sehari..nak buat tiap hari satu pun tak sempat..

Afida Anuar said...

Owhh dah 3 bulan ya? sekejap je rasa kan?..

rumah saya pun tiada swimming pool juga PM!..ingat nak bina la satu..hehe

Mesintaip: said...

Hmmm....kita sedia maklum akan kekangan masa dan idea untuk menulis entri baru. Yang penting, istiqamah menulis, walaupun tidak selalu asal setiap kali menulis isinya penuh manfaat.

MaizaC'Joe said...

salam

Maiza pun mula2 berblog dulu mcm2 n3 ada... :) tapi dah lama.. busy dengan krj dan mcm2 lg kadang tak menyempat pula.. siang hari mmng xboleh nak singgah rumah kwn2 wlu kolam renang hehe... mlm nie berkesempatan singgah awal pula.. flight dah xdelay ;)

Afida Anuar said...

Uishh..kenapa yer,setiap blog yang saya dah komen, komen hilang!!..termasuk la blog PM ni..huhu

MaizaC'Joe said...

aik.. komen maiza hilang la... Maiza orang pertama yang komen tadi... dh hilang pula.....

penjejak maya said...

maizac joe,

macam biskut kejap ada kejap takde hehe..

penjejak maya said...

afida anuar,

hilang di mata je tu..

penjejak maya said...

w/salam maizac joe,

berblog ni jangan sampai abaikan perkara yang lebih penting dalam hidup kita..

malam swimming pool tu tutup dah hehe..

penjejak maya said...

mesintaip,

benar kata saudara yang penting pengisiannya itu biarlah memberikan manfaat untuk semua..

walaupun sesekali terkeluar konteks takpe kan hehe..

penjejak maya said...

afida anuar,

nape bina satu bina la dua tiga hehe..

penjejak maya said...

kak erna,

sebenarnya boleh kalau nak buat banyak entri tu tapi cut n paste la hehe..

yang penting berblog ikut kemampuan sendiri..

penjejak maya said...

w/salam pn kartini,

excitednya ada tak sampai terbawa dalam mimpi..

setiap hari kau dihatiku oh my blog hehe..

penjejak maya said...

w/salam nadz,

terima kasih sudi berziarah ke teratak buruk ni..

emm makan la penganan yang ada tu hehe..

penjejak maya said...

cik amy sensei,

singgah untuk testing je hehe..

penjejak maya said...

akuanakpahang,

jauh di mata tapi dekat di hati..

penjejak maya said...

ain,

kalau ada laut tu lagi best boleh bercanda di tepi pantai hehe..

penjejak maya said...

sahromnasrudin,

u are right bro.. hehe

penjejak maya said...

w/salam maslinamansor,

kekadang tu kita pula tak larat nak komen hehe..

penjejak maya said...

azmiezas,

betul3x..

penjejak maya said...

w/salam ahmad humairi,

rentikan kemalasan tuu...

penjejak maya said...

sayangsayangibu,

tapi sayang juga kan kita mesti sayangsayang blog jua hehe..

melatidaisy said...

salam,

blogspot da smakin sihat hari ni :)
sy pon kadang mood blogging tak menentu jgk,time rajin tu berderet la entri.hehe..apapun smoga niat tak lari..seronok sbnrnya bila blogwalking n dapat ilmu2 baru d smping rest kan fikiran dgn entri2 santai mcm entri sblom ni. :)

Alimaz-Kembara Terasing said...

entah la saya pun kekadang malas nak berblog....

ERMAYUM said...

betul2 :)

anie,Nagoya said...

GEMPAK!!....kita ingt btul2 itu gmbr umah u...terkejut beruk...indah sggh...kalolah umah tu kita dpt miliki...tk kuar umah kot???hahahaha...n salam kenal dari kita "penjejak adam"..kahkahkah...

Tirana said...

Tak perlu sehari sampai dua tiga entri sebab kawan-kawan tak sempat nak baca..hehehe.. sehari satu entri memang la bagus tapi kalau tak dapat, SEMINGGU dua tiga entri pun dah cukup asalkan pengisiannya bermanfaat untuk tatapan semua.

relevan said...

Salam PM..jangan gusar kawan tetap akan berkunjung kerumah aok..jika ada kelapangan..

Aanas said...

spa ada tak? kalau ada spa,hari2 i singgah, nak bakar lemak yang berlebihan secara percuma.. :)
salam kenal ..

Aanas said...

jangan tamatkan blog anda... macam saya, primary reason, i will keep on writing insyaAllah, sebab niat nak luahkan apa sajer kat kepala.. nak bagi orang ramai baca, itu secondary...
bak kata pm, rajin2 bertandang umah orang.. kalau bawk ole2.. lagi bestt..

cheqna said...

salam
cheqna kalu berkesempatan memang akan publish banyak n3 dalam masa satu hari
kalu tak sempat kadang2 tak de n3 r..huhuhuhu

penjejak maya said...

w/salam cheqna,

ikut la kemampuan sendiri jangan memudaratkan kesihatan sudah la hehe..

penjejak maya said...

aanas,

macam2 ada jangan kata nak bakar lemak nak bakar lemang pun ada ni..

err jamah la kuih cekodok atas meja tu hehe..

penjejak maya said...

w/salam relevan,

kunjung-mengunjung amalan mulia..

penjejak maya said...

tirana,

benar buatlah ikut kemampuan yang penting kita utamakan yang lebih penting dahulu berblog ni sekadar mengisi masa lapang sahaja..

penjejak maya said...

anie.nagoya,

mana tau ada rezeki dapat rumah macam tu hari2 boleh berendam dalam swimming pool tu hehe..

penjejak maya said...

ermayum,

apa yg betulnya hehe..

penjejak maya said...

alimaz-kembara terasing,

perasaan tu dialami oleh semua blogger..

penjejak maya said...

w/salam melatidaisy,

en. blogspot tu masih poning2 lalat lagi..

benar banyak yang dapat dikutip hasil perkongsian ilmu itu..

piewahid said...

salam,
memasing bukan xmau dtg tapi masa yg tbatas. jauh di mata dkt di hati. nak2 musim bola ni, ramai yg xcukup rehat.

p/s- tumpang mandi lah kjp...:)

ckLah said...

Blog bukan segala-galanya....tetapi kekadang semua benda nak cerita dalam blog. Kan!



:)

Kaseh NazLieza said...

salam ziarah kembali....

al-lavendari said...

salam.

kalau takut di lambung ombak, jangan berumah di tepi pantai,
kenapa cakap macam itu pulak,
layan jer sambil bersantai.

berenang baik untuk kesihatan, tapi rumah saya tak ada kolam renang.

penjejak maya said...

w/salam al-lavendari,

titipan tu ada makna yang tersirat dalamnya tak semestinya merujuk pada yang empunya diri semata kalau berjaya menaakul baru la dapat jawapannya hehe..

penjejak maya said...

w/salam kasih nazlieza,

salam ukhuwwah daripada saya.. :)

penjejak maya said...

cklah,

benar blog bukan la segalanya tapi di situ jua dapat kita lontarkan apa yang terbuku di hati.. :)

penjejak maya said...

w/salam piewahid,

sewajarnya mengutamakan keperluan hakiki dahulu..

p/s: ada bawa towel tak.. :)

maiyah said...

sronok sbnrnya berblog, bleh byk tukar pendapat dan bersenda dgn shbt maya..

CIKGU ZAM said...

salam Tuan,
salam ziarah dari saya, teruskan menulis, pasti akan ade nukmat tersendiri duatu masa nanti, saya sentiasa menyokong usaha murni tuan, InsyaAllah

Abd Razak said...

Salam...

Saya ni hanya mampu buat dua n3 seminggu...lebih dari tu kira bonus

penjejak maya said...

w/salam abd razak,

alhamdulillah walaupun dua entri seminggu tapi dapat memberikan peringatan buat semua..

penjejak maya said...

w/salam cikgu zam,

moga akan memeberikan manfaat dan ukhuwwah yang berpanjangan..

penjejak maya said...

maiyah,

benar dalam pada tu biarlah jangan sampai melalaikan kita jua..

ashra said...

samalah kita..usia blog saya pun lebih kurang 3 bulan.hehe..


salam perkenalan..

penjejak maya said...

ashra,

moga dengan berblog dapat mengeratkan ukhuwwah sesama kita..