Saturday, July 10, 2010

line oh line..

sahabat yang slow..


Siput : slow betul la kau kura-kura.

Kura-kura: biar lambat asalkan selamat.

Siput : betul la kata orang.. lambat macam kura-kura hehe.

Kura-kura : kau tu slow lagi teruk.. dahtu pakai dua nama sekali gus .. tak senonoh betul kau ni haha

Siput : kuang ajar kau.. tapi slow kita pun ape kesah.. tiap bulan duit masyuk

Kura-kura : tau takpee...


ulasan : line broadband ni seringkali slow memanjang. Kalau tahap kura-kura tu boleh tahan lagi. Tapi kalau dah sampai tahap siput lebih baik tido je. Rasa macam tak berbaloi pula bayar setiap bulan kat celcom ni..

37 comments:

akuanakpahang said...

Salam sahabat.. kes aok supe kes kawan juga kebelakangan ini mmg slow giler bokben kawan rasa ini sejenis mintak maaf cakap sepesis 'siput babi' kut huhuhu...

Abu Aiman said...

tgk gambor kura2 dgn siput ingatkan citer line apa, rupanya broadband. kekeke... memang, service tak padan dgn bayaran...

kak Erna said...

PM..sekarang ni..bukan saja broadband..streamyx kat rumah ni pun slow juga..tapi tahan lagi la...

Tirana said...

kat tempat saya ni, ok pulak tapi saya guna streamyx...

Kaseh NazLieza said...

hmmm...klu bab service ni ssh nk ckp la..klu bayar mahal tp service xbgus mmg xsuka lol..

ahmad humairi said...

salam,

beruk band buat hal,
slow xpe,
biar lambat asal jangan berhenti....tido macam arnab tu...akhirnya yang pantas kalah..

ahmad humairi said...

salam,

beruk band buat hal,
slow xpe,
biar lambat asal jangan berhenti....tido macam arnab tu...akhirnya yang pantas kalah..

zulkbo said...

salam..
petanda penggunaan bandwitch
anda telah melebihi limit bulanan
rasanya..kalau mausk laman web@blog
yang ada auto radio atau video jangan
stay lama..

Abd Razak said...

Salam...

Saya lebih suka pakai streamyx memang laju takat ni takder masalah..

Rozali said...

Assalamualaikum Penjejak Maya

nak buat macam mana
nak buat aduan pun mereka tak layan

tolak punya tolak
atas sekali orang besar
ada kuasa

Wassalam

Afida Anuar said...

Salam..alhamdulillah saya kat sini pakai streamyx+wireless modem, mantapp!... kat dlm jamban pun leh online..ekekeke...

cuma dalam setahun tu ada la sekali dua streamyx ni buat2 bengong..haru jugak!!..hahah...alhamdulillah tahun ni bengong tu tak sampai lagi

MaizaC'Joe said...

salam

itu berukband namanya.. memang sakit hati line kacau.. hehe.. tak bleh nak on9.. rasa cm nak pergi ketuk ja meja celcom.. klu maiza la.. celcom berukband sakit hati.. streamyx ok.. kadang kala menjadi jg cm siput..

sz | m.s.s said...

sy guna broadband (bb) celcom tu lebih kurang 2 tahun sbb kat umah baru takde line tepon/streamyx lg...masa tu mmg puassss la bersabarrrr....asek DC saje...
skrg dah blh senyum la streamyx dah ada..
tapi masih memerlukn khidmat bb gak kalo travel ke mana-mana...

penjejak maya said...

sz m.s.s,

saya guna broadband ni belum sampai pun setahun lagi tapi rasa bermasalah betul..

bagus strategi tu dua dalam satu hehe..

penjejak maya said...

w/salam maiza c joe,

beruk bent tu dia ikut pada harga langganan juga kalau yang mahal tu mungkin lagi ok kot..

anyway streamyx tu dengar ceritanya jauh lebih ok tapi beruk bent ni ok sebab senang usung ke mana..

penjejak maya said...

w/salam afida anuar,

syabas hebat tu kalau boleh online dalam jamban haha..

elok la tu dah bertukar pada streamyx takde masalah la terjah blog kawan2 tu..

penjejak maya said...

w/salam rozali,

di negara kita hak pengguna kurang dititik beratkan tapi kalau di barat pengguna itu mendapat hak yang sewajarnya..

ada komlen hari tu tapi dia syorkan tambah bayaran untuk amik yang lebih canggih lagi..

penjejak maya said...

w/salam abd razak,

tentu la jiwa kita pun menjadi tenang hehe..

penjejak maya said...

w/salam zulkbo,

terima kasih atas saranan itu tapi line slow ni tak ikut masa pun tapi ikut suka dia hehe..

kalau dah lebih limit biasanya ada mesej pada broadband tu..

penjejak maya said...

w/salam ahmad humairi,

lambat sampai berjanggut malas la nak tunggu hehe..

penjejak maya said...

kaseh nazlieza,

benar seharusnya kita sebagai pengguna mendapat hak yang sewajarnya..

penjejak maya said...

tirana,

itulah dia ikut sesetengah tempat kot mungkin kat situ dekat dengan stesen pemancarnya hehe..

penjejak maya said...

kak erna,

slow sekali sekala tak mengapa la tapi kalau dah berpanjangan gawat juga hati ni hehe..

penjejak maya said...

abu aiman,

kura2 dan siput tu adalah perlambangan untuk kelembapan line broadband celcom hehe..

ye servis kurang memuaskan tapi kalau bil tak lupa pulak dia hantar..

penjejak maya said...

w/salam akuanakpahang,

betul kalau dah tahap siput babi kita jadi rimas..

nak pergi blog kekawan ada sesetengah problem loading tak sanggup nunggu lama2 selalu cari blog yang senang dibukak..

LIPISLADY said...

Sakkam, cam tu tak jadilah nok beli bodban celcom, maxis laju sikit kut, laju macam siput gondang..

Pn Kartini said...

salam..:)

sesekali jek guna broadband!!memang lambat!tapi..bergunalah jugak dari tak dek line langsung tuhhh!..yang haru biru bila broadband jadi 'berukband'..aduhaii...sakan!!

cheqna said...

salam
betul tu..memang lambat seperti siput khinzir..eh jap..siput tu laju gak kan???lambat macam kura2..

sahromnasrudin said...

streamyx juga yg terbaik..amikla pakej rm 38 plus netbuk percuma tue huhuhuh

penjejak maya said...

sahromnasrudin,

lagi mahal pakej tu lagi baik nampaknya..

penjejak maya said...

w/salam cheqna,

siput tu laju kalau dia bergerak numpang orang hehe..

penjejak maya said...

w/salam pn kartini,

berukbent tu ialah beruk milik uncle bent hehe..

penjejak maya said...

lipislady,

rasanya lebih kurang sama sahaja tapi celcom mungkin ada kelebihan sikit sebab stesen pemancarnya lebih bersepah..

jeman said...

salam perkenalan di maya.

sbb tu saya berpindah ke tm streamyx. wifinya pun rasanya lebih laju dari BB

maza said...

apa lagi.. kasik potong ajelah.. wakakakaka

penjejak maya said...

maza,

nak kena potong abis tu..

penjejak maya said...

jeman,

ada juga buat pertimbangan kepada streamyx tu..