Saturday, July 3, 2010

Pesanan angin lalu..



Pesan pada angin
sampaikan salam ukhuwwah
buat teman blogger
agar bisa nanti
persahabatan ini
tetap harum di hati kita

Pesan jua pada angin
sampaikan salam takziah
buat team Brazil
agar usah berputus asa
akan kekalahan itu
tetap bangga di hati jua..


ulasan: hati berbunga tanda riang..

43 comments:

ahmad humairi said...

hati kembang tanda riang,
Brazil berhati walang.

Abd Razak said...

Salam...

Sudah berakhir perjuangan mereka malam tadi...tunggu 4 tahun lagi

akuanakpahang said...

Simpati juga dgn Brazil nok buat goner adat perlawanan ada menang ada kalah.

melatidaisy said...

hati berbunga tanda bahagia

ckLah said...

Apabila hati berbunga.....


Segalanya menjadi harum....



Salam ukhuwah juga...

Tirana said...

Sedang membayangkan bagaimana keadaannya hati yang berbunga...hehehe

kak Erna said...

penjejak maya..macammana rupanya hati yang berbunga tu ye..
sama lah dengan hati berlagu riang ye...

cikgupj said...

selamat tinggal samba....(pesanan daripada afrika selatan...)

penjejak maya said...

kak erna,

hati berbunga tu maknanya dia riang tapi kalau hati berlagu riang maknanya dia riang juga sambil menyanyi hehe..

penjejak maya said...

cikgupj,

samba dah boleh bungkus nampaknya..

penjejak maya said...

tirana,

moga usaha tu berjaya hehe..

penjejak maya said...

cklah,

biarlah harum sampai bila-bila..

penjejak maya said...

melatidaisy,

bahagia itu impian hati juga..

penjejak maya said...

akuanakpahang,

tak dapek nak nolong hehe..

penjejak maya said...

w/salam abd razak,

sampai setakat itulah sahaja..

penjejak maya said...

ahmad humairi,

dunga berduka nestapa..

relevan said...

Waka waka KAKA Waka waka KAKA..

sonata anak kancil said...

reda aje le....nak wat guana...

Afida Anuar said...

salam..

kecewa juga brazil kalah, tapi nak buat macam mana, takde rezeki diaorang walaupun dah banyak cubaan nak sumbat gol tu...ermmm. Sokong german la pulak..err

Pesanku pada angin semalam,
Sampaikan salamku buat hati yang suram,
Kalah menang adat yang mesti digenggam,
ermm... tatau nak sambung dah..hahaha

sayangsayangibu said...

pesanan takziah buat peminat brazil..
bola tu memang bulat
bola tu memang bergolek
abis camno?

ainnoraini said...

penjejak maya ni jiwang jugak ye...
bila hati dah berbunga semuanye indah belaka...hidup pun bertambah gembira...

MaizaC'Joe said...

salam...

Brazil dah banyak kali juara world cup.. nak kasi can kt ream lain pula.. :) semalam apa sj yg ada kaitan belanda... tak suka la...

en_me said...

argentina pun kalah.. ahaks

penjejak maya said...

en_me,

don't cry for me Argentina..

penjejak maya said...

w/salam maiza cjoe,

marah kat belanda rasa macam nak makan kuih sepit belanda hehe..

penjejak maya said...

ainnoraini,

jiwang karat hehe..

penjejak maya said...

sayangsayangibu,

arwah nenek kalau dia nengok bola dia akan kata bola tu sebijik ramai nak berebut.. mungkin kalau beri sorang satu tak berebut lagi kot hehe..

penjejak maya said...

w/salam afida anuar,

team kita kalah la.. nasib baik masih ada second choice hehe..

...akhirnya samba pun tenggelam..

penjejak maya said...

sonata anak kancil,

menang kalah sudah adat dalam permainan..

penjejak maya said...

relevan,

KAKA hatinya terbakar..

Mesintaip: said...

Pesan pada awan
bahawa salam ukhwahnya telah disambut
selembut awan putih
semesra pawana petang
biar ukhwah berpanjangan.

pesan pada awan
bahawa hati ini sudah berduka
dalam semangat Asia
hampa bersama hati Yuichi Komano
kapan lagi melihat Asia
menguasai Piala Dunia

Cik Amy Sensei said...

pesan pada angin
tentang khabar dan rindu
padanya yang satu
agar bisa kutemu
kau di angin lalu..

amacam puisi saya?hehe..


p/s: D A P.... :)

LiNda said...

Hati berbunga tanda riang ..

wahh.. kebahgiaan yang terpancar diwajah . Dapat dirasai namun tidak bisa disentuh !

Pn Kartini said...

Salam..:)

Hati berbunga tanda riang
menyerlah keceriaan pemilik diri
Lantas mencipta kedamaiannya di hati
Moga ia berpanjangan selamanya..:):)

annie said...

kesian Brazil - berhati walang...betapalah malangnya...

penjejak maya said...

annie,

2014 Brazil berhati girang hehe..

penjejak maya said...

w/salam pn kartini,

semoga pn kartini pun riang ria selalu..

penjejak maya said...

linda,

kata yang menyentuh rasa..

penjejak maya said...

cik amy sensei,

pesan pada angin
pertemukan rindu itu
pada yang terpahat di hati..

p/s: puisi orang bercinta ke tu hehe..

penjejak maya said...
This comment has been removed by the author.
penjejak maya said...

mesintaip,

pesan pada awan
hari makin gelap
kapan mau ujan..

pesan pada komano
jangan putus asa
lain tahun cuba lagi..

ustaz eds said...

salam PM

salam gundah gelana jua buat Argentina yang tersungkur rebah....huwaaaaaaaaa

penjejak maya said...

w/salam ustaz eds,

tak mengapa ada 4 tahun lagi untuk mencuba hehe..