Thursday, July 8, 2010

tengok bola..

saat gembira Sepanyol (sumber: yahoo sports)

Pagi ini penjejak maya sempat tengok bola secara langsung. Kebetulan pula hari ni saya bercuti jadi taklah mengganggu tugas harian. Perlawanan yang melibatkan Jerman dan Sepanyol itu adalah antara dua pasukan pilihan juga. Jerman telah menjadi pilihan hati saya selepas Brazil menemui sentuhan kecundang. Malangnya Jerman kalah, tapi taklah terkilan sangat. Sepanyol pula memang layak menang kerana Jerman tak bermain dengan baik. Final Piala Dunia 2010 nanti akan menemukan Sepanyol dengan Belanda. Dua pasukan yang akan menempa sejarah kerana kedua-dua negara belum pernah memenangi Piala Dunia. Untuk makluman hanya ada tujuh buah negara sahaja yang pernah memenangi Piala Dunia. Dan pasukan negara kita pun belum pernah juga hehe..

ulasan: penangan tengok bola menyebabkan mata jadi segar pula dan terus berjaga ni...

38 comments:

TK said...

Hi! Thanx 4 dropping by at my blog. Saya suka dua2 team Spain n German tapi mmg Spain main better tadi..Final nanti saya nak sokong Sepanyol..

Afida Anuar said...

Kecewa jugak german kalah sebenarnya..tapi takde rezeki depa nak buat macam mana kan..

terbangun pukul 4 sebab terdengar orang atas menjerittttt...saya dah agak mesti gol!! terus saya masuk live update... ingatkan german yang rembat gol..rupanya..huhuhu

Abd Razak said...

Salam...

WC dah hampir ke kemuncak...

Suka spain dapat masuk akhir..:)

melatidaisy said...

pasukan negara kite masuk pon belom pernah..hehe

sahromnasrudin said...

go oranje..go oranje..go oranje..belanda kan juara..arjen robben pemain terbaik dunia bersama wesley sneidjer

maslinamansor said...

german tak main bersungguh2 macam masa menentang argentina...

akuanakpahang said...

Hujung Piala Dunia baru berasa nak demam huhuhu........abis gas dah agoknya.

sz | m.s.s said...

ihiksss..sedar2 mr hasben naik atas tersenyum2 spain menang ye...hehehee...mrs bininya yg mamai2 ni pun membalas senyuman & Zzzzzzz :)

zulkbo said...

salam..
sapa yang juara sekarang
tidak menjadi hal pada saya
kerana dua-dua pun pasukan
kegemaranku..he he

ahmad humairi said...

salam,

benar seperti yang diramal paul - si sotong khurafat...jerman kalah huuuu.

cheqna said...

salam
disebabkan pasukan cheqna dah kalah..
jadinya antara belanda ngan sepanyol..sape yang menang itulah yang cheqna sokong..boleh????hahahahaha
pssttt...jangan lupa send alamat kat emel cheqna ye =)

ainnoraini said...

pagi ni hubby senyum jer...tepat jangkaanye...bininye ni...tumpang dgr citer dia jer...
betul pulak jangkaan sisotong tu ye...

Rozali said...

Assalamualaikum Penjejak Maya

selamat beradu siang
jangan lupa solat zohor

Wassalam

penjejak maya said...

w/salam rozali,

insya-Allah solat tu tak tinggal..

penjejak maya said...

ainnoraini,

dia senyum pasal pasukan pilihannya berjaya kalau gagal mesti kelat sikit hehe..

sotong tu pakai agak je..

penjejak maya said...

w/salam cheqna,

dah kalah ye takpe ada peluang 4 tahun lagi hehe..

penjejak maya said...

w/salam ahmad humairi,

paul tersenyum melebar sekarang ni..

penjejak maya said...

w/salam zulkbo,

benar saya pun minat juga sepanyol tu terutamanya La Liga dia tu + Real Madrid tapi Belanda tu kureng sikit hehe..

penjejak maya said...

sz m.s.s,

mesti mr. hasben tu tido dalam senyuman hehe..

penjejak maya said...

akuanakpahang,

piala dunia best bila kat ujung2 ni la dan nak kemuncak pun hehe..

penjejak maya said...

maslinamansor,

benar jerman juga terperangkap dengan corak permainan sepanyol tu..

penjejak maya said...

sahromnasrudin,

yang bermain terbaik di aksi akhir pasukan itulah yang akan dinobatkan sebagai juara..

penjejak maya said...

afida anuar,

sabarlah ye ada peluang lagi tu 4 tahun lagi lagipun german tu dah pernah julang piala dunia bagi la peluang team lain..

terus terencat tido yang lena tu hehe..

penjejak maya said...

TK,

sama la kita hehe..

penjejak maya said...

melatidaisy,

tau takpe hehe..

penjejak maya said...

w/salam abd razak,

gembira kalau pasukan pilihan kita berjaya tapi kalau kalah pun sape kesah hehe..

relevan said...

Kome tidak menyokong Spain sebab dia jersey merah..kome sokong yang jersey hijau saja..

cikgupj said...

carles puyol pemusnah impian jerman.

Mesintaip: said...

Saya tidak kisah siapa pun yang menang. Hmmm...cuma nanti nak cuba 'membayangkan' pasukan Malaysia sedang beraksi pada perlawanan akhir Piala Dunia tu nanti.

Kaseh NazLieza said...

stil frust german xdpt g final..uhuuuuu

deena farhana said...

salam..

ptama kali drop komen kt sini..hurm..sy nk germany yg g final tp hampeh, main x bp nk smgt..

final nti nk holland la juara...hehe

abu muaz said...

tangan kosong tiada benda,
saya sokong team belanda.

penjejak maya said...

abu muaz,

tandukan berbisa dari puyol,
saya pula sokong sepanyol.

penjejak maya said...

w/salam deena farhana,

tapi tak semestinya ape yg kita hasratkan selalu tercapai hehe..

penjejak maya said...

kaseh nazlieza,

takpe mungkin empat tahun lagi depa berjaya hehe..

penjejak maya said...

mesintaip,

bagus la kalau saudara dapat bayangkan malaysia masuk final cuma saya tak dapat nak bayangkan langsung hehe..

penjejak maya said...

cikgupj,

ikut pendapat saya dr segi permainan spain memang layak menang pun..

penjejak maya said...

relevan,

oo penyokong mexico, nigeria dan cameroon ye hehe..