Monday, May 3, 2010

lawak teh panas..


Pada suatu pagi seorang lelaki pergi ke sebuah warung untuk minum pagi. Memandangkan wangnya cuma 80 sen maka dia bertanyakan harga segelas teh panas dan teh sejuk. Kemudian pemilik warung menjawab..

"Teh panas 80 sen dan teh sejuk RM 1.20"

Lelaki itu meminta teh panas dan apabila sampai teh panas lelaki itu tanpa teragak-agak terus meneguk sampai habis. Pemilik warung melihat dengan penuh kehairanan kerana walaupun teh itu panas tapi boleh habis sekelip mata sahaja..

Lalu lelaki itu memberikan wang 80 sen dan berkata, "Kalau lambat minum..teh tu jadi sejuk.. kang tak pasal-pasal saya kena bayar RM 1.20.. lebih baik minum cepat-cepat sebab duit saya pun hanya ada 80 sen sahaja.

ulasan: lelaki tu ade masalah mental lah..

12 comments:

ahmad humairi said...

salam,

haha..leh tambah koleksi santai untuk saya..

ustaz eds said...

salam...
nak tumpang cikgu myri gelak kat cni.....haahaha

Daddy Zuki said...

salam. thanks for being my follower. Hence, I also become your follower. Kindly list your friends' blogs in ur blg list soon. You can see yours in my blogroll. Thanks again and keep in touch.

maiyah said...

hehe.. ermmm.. ada gak logiknya.. org yg kurenggg je bleh fhm ngeeee

penjejak maya said...

to ahmad humairi,
w/salam.. sekadar lawak santai saje

to ustaz eds,
w/salam.. tumpanglah apa-apa pun hehe

to daddy zuki,
w/salam.. thanx for become my follower & also thanx for that advice..

to maiyah,
terima kasih kerana sudi singgah ke blog ini

Abd Razak said...

Salam...

Terima kasih jadi follower saya..

Aidil Fadzil said...

Salam Kembali..Terima Kasih.

pak long said...

salam...
gula nak naik harga....teh pun naik harga jugak...kena berenti minum teh...hehehehe

Cik Amy Sensei said...

salam..

selamat dtg ke dunia blog..
tq follow my blog..

moga terus maju jaya..

penjejak maya said...

to abd razak,
w/slm terima kasih kembali

to aidil fadzil,
w/salam terima kasih jua kembali

to pak long,
w/salam kurangkan gula utk kesihatan juga tu hehe

to cik amy sensei,
w/salam terima kasih kerana singgah ke sini

MOHD AMIR MORAD said...

salam muhibah.......bloger...follow blog saya...thanks....kopi o la ni 9 kupang...gelas...

penjejak maya said...

w/salam mohd amir morad,

terima kasih kerana follow & saya dah follow balik.

semua dah naik harga sekarang ni.